Monday, August 25, 2014

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΖΑΚΗΣ-ΣΥΡΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
-
ΣΥΡΙΑ 



Όπως θα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο του πρακτορείου Reuters, και όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, το Κατάρ χρηματοδοτεί τους εξεγερμένους στη Συρία.




Η Ρωσία και το Ιράν στηρίζουν το καθεστώς Άσαντ, όπως πάλι είναι παγκοσμίως γνωστό. Στο άρθρο της Αυγής, της επίσημης εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο “Συρία: 5 μήνες εξέγερσης και αιματηρής καταστολής”, θα διαβάσετε κατά λέξη στην δεύτερη και τρίτη παράγραφο τα εξής:

“Υπό την πίεση των διαδηλώσεων, το μειοψηφικό αλαουϊτικό καθεστώς που έχει επιβάλει, κληρονομικώ δικαιώματι, η οικογένεια Άσαντ εδώ και πάνω από μισό αιώνα στη χώρα έκανε κάποιες παραχωρήσεις, όπως την εισαγωγή του πολυκομματισμού.
Ωστόσο πλέον οι Σύροι έχουν υπερβεί το στάδιο του φόβου και, παρά τα λουτρά αίματος που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2.000 πολίτες και την ελευθερία σε δεκάδες χιλιάδες (σύμφωνα με τα στοιχεία ΜΚΟ και του ΟΗΕ), δεν αρκούνται σε μεταρρυθμίσεις υπό το ίδιο καθεστώς αλλά διεκδικούν την άμεση απομάκρυνσή του.”
Αντιθέτως, ο Δημήτρης Καζάκης, φαντάζομαι και η Χρυσή Αυγή και η Ανεξάρτητοι Έλληνες, στην πρώτη παράγραφο του άρθρο του “Ο Πόλεμος που μας απειλεί δεν είναι ένας ακόμη περιφερειακός πόλεμος”, λέει κατά λέξη
“Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι έτοιμοι να βομβαρδίσουν την Συρία. Ο λόγος; Ανθρωπιστικός! Η υποκρισία στο απόγειο της. Το παραμύθι έχει ως εξής: το καθεστώς Άσαντ στη Συρία επιτέθηκε με δηλητηριώδη αέρια σε περιοχές αμάχων που ελέγχονται από τους «αντικαθεστωτικούς αντάρτες» με αποτέλεσμα χίλιοι και πάνω νεκροί. Το παραμύθι έχει δυο πηγές. Τους «αντικαθεστωτικούς αντάρτες» και τις στρατιωτικές αρχές του Ισραήλ (βλέπε Μοσάντ).

 Στημένη προβοκάτσια εξαρχής…

Δεν τολμάει να μιλήσει εναντίον του πραγματικού χρηματοδότη των εξεγερμένων, του Κατάρ δηλαδή, αλλά παίρνει σαφώς το μέρος της Ρωσίας και του Πούτιν, και άρα και του καθεστώτος Άσαντ, αλλά στρέφεται κατά του εύκολου στόχου. Οι Ισραηλινοί λέει χρηματοδοτούν τους εξεγερμένους, μέσα στους οποίους βρίσκεται οι Al Qaida, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, και οι άλλοι φίλοι του Κατάρ που χρηματοδοτούν την Χαμάς. Άρα ναι μεν στρέφεται εναντίον του Κατάρ, αλλά τουλάχιστον χωρίς να αναφέρει καν το Κατάρ, αλλά χρησιμοποιώντας σαν στόχο τον μεγάλο αντίπαλο του Κατάρ, τους Ισραηλινούς. Μην κλείνουμε και πόρτες.

Εγώ αν έγραφα κάτι τώρα θα του έδινα τίτλο “τα αντισυστημικά πατσαβούρια”. Η ακόμη καλύτερα “Αντισυστημικός Α.Ε.”. Νομίζω ότι και ο Χατζηστεφάνου, αντί το “Φασισμός A.E.” που χρησιμοποιεί, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί το “Αντισυστημικός Α.Ε”.  Δική μου έμπνευση αλλά του πάει περισσότερο. Χαλάλι.





No comments:

Post a Comment