Monday, January 6, 2014

Σε ποιες χώρες είναι παράνομο το κομμουνιστικό κόμμα



Στην Ελλάδα είναι αδιανόητο να ισχυριστείς ότι πρέπει να είναι εκτός νόμου το ΚΚΕ. Λογικό, με όλη την δημοσιογραφία να είναι υπό τον έλεγχο δημοσιογράφων που έχουν εκπαιδευτεί στο ΚΚΕ. Βλέπε παρακάτω λινκ


Ανεβάζω κάποιες πληροφορίες για το τι συμβαίνει σε κάποιες άλλες χώρες.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία χωρών, είναι αυτές του πρώην Σοβιετικού μπλοκ. Οι κάτοικοι αυτών των χωρών, βίωσαν από πρώτο χέρι την αγριότητα των κομμουνιστών, και νομίζω ότι η γνώμη τους μετράει διπλά. Οι υπουργοί εξωτερικών λοιπόν, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας και της Βουλγαρίας, ζήτησαν να απαγορευτεί στην ΕΕ η χρήση των κομμουνιστικών συμβόλων. Επίσης ζήτησαν η άρνηση των εγκλημάτων του Κομμουνισμού, να διώκεται με τον ίδιο τρόπο που διώκεται η άρνηση των γενοκτονιών. Βλέπε παρακάτω link Wikipedia, “Hammer and Sickle”, κάτω κάτω, στο τμήμα “Legal controversy”.

Επίσης στο ίδιο link, αναφέρεται ότι στην Λιθουανία την Μολδαβία και την Ουγγαρία, η δημόσια παρουσίαση των κομμουνιστικών συμβόλων θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Στο ίδιο link, αναφέρεται ότι στην Ινδονησία, διώκεται ποινικά η δημόσια εμφάνιση των κομμουνιστικών συμβόλων.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hammer_and_sickle#Legal_status


Στην Πολωνία, αν έχεις στην κατοχή σου, ή πουλάς κομμουνιστικά σύμβολα πας φυλακή. Βλέπε τα δύο παρακάτω links.

 http://rt.com/politics/poland-bans-communist-symbols/

http://www.spiegel.de/international/europe/vestiges-of-genocidal-system-poland-to-ban-communist-symbols-a-663154.html

Στο παρακάτω λινκ για την Ινδονησία

http://www.thejakartapost.com/news/2008/10/20/artists-summoned-over-communist-symbol-exhibition.html

Το Ευρωπαικό δικαστήριο απαγόρευσε την εμπορική χρήση του σφυροδρέπανου. Όχι την χρήση του γενικά. Την εμπορική χρήση του.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/8778946/Europe-bans-despotic-Soviet-hammer-and-sickle-from-commerical-use.html

Στο παρακάτω link, ένα άρθρο για την απαγόρευση της δημόσιας εμφάνισης των Σοβιετικών συμβόλων στην Λιθουανία

http://thelede.blogs.nytimes.com/2008/06/23/in-lithuania-better-hide-that-hammer-and-sickle/?_r=0

Στις ΗΠΑ, με το communist control act (1954), απαγορεύτηκε το κομμουνιστικό κόμμα.  Ο νόμος δεν έχει ανακληθεί από τότε. Υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα στις ΗΠΑ, όμως υπάρχει και ο νόμος που το καθιστά παράνομο. Άσχετα αν δεν εφαρμόζεται. Αν για παράδειγμα εμφανιστεί κάποιος τσιγγανοκομμουνιστής όπως ο Γλέζος, και αρχίσει να τάζει τα σπίτια μας σε άλλους, προκειμένου να πάρει την εξουσία, θα τον μαζέψουν και θα του φερθούν όπως είναι αναμενόμενο. Όπως πρέπει να φέρεσαι σε έναν κλέφτη του κοινού ποινικού δικαίου. Γιατί τι είναι ο κομμουνιστής σε τελική ανάλυση? Ένας κλέφτης του κοινού ποινικού δικαίου.

http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Control_Act_of_1954

Σε πολλές χώρες, το κομμουνιστικό κόμμα αναγκάστηκε να  αλλάξει όνομα και ιδεολογία. Βλέπε τμήμα end of communism rule

http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Party_of_the_Soviet_Union#End_of_Communist_rule

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πολλές άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, όπου ναι μεν μπορεί να υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα, αλλά κάπου κρέμεται και κάποιος νόμος που το απαγορεύει και απλά δεν εφαρμόζεται. Που μπορεί όμως να εφαρμοστεί ανά πάσα στιγμή. Δεν το έχω ψάξει αρκετά. Τα παραπάνω προέκυψαν με μερικά γκουγκλαρίσματα. Ξέρω όμως ότι σε πολλές χώρες, τα κομμουνιστικά κόμματα “αυτοδιαλύθηκαν”. Προφανώς υπό πίεση. Μία έμμεση ποινικοποίηση δηλαδή.

Στο παρακάτω link η ομοιότητα του κομμουνισμού και του ναζισμού, όπως περιγράφεται από καθηγητές των πανεπιστημίων της Σορβώνης και της Οξφόρδης.

http://www.scribd.com/doc/174883364/%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%9D%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

No comments:

Post a Comment