Monday, August 25, 2014

 ΣΥΡΙΖΑ
-
ΛΙΒΥΗ

 Στην 9η παράγραφο του link του Guardian,


θα διαβάσετε ότι το Κατάρ όχι μόνο χτύπησε το καθεστώς Καντάφι με την αεροπορία του, αλλά παραδέχτηκε ότι έστειλε και πάρα πολλούς μαχητές για να υποστηρίξουν τους εξεγερμένους στη Λιβύη.

Στην τρίτη παράγραφο του άρθρου, θα διαβάσετε ότι σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε το Κατάρ στην μετά Καντάφι Λιβύη, ο αρχηγός των εξεγερμένων δήλωσε ότι οι Καταριανοί ήταν οι διοργανωτές των μαχών που οδήγησαν στην νίκη. Στη συνέχει θα διαβάσετε τους άπειρους τρόπους με τους οποίους το Κατάρ βοήθησε τους εξεγερμένους. Αυτούς που φαίνονται τουλάχιστον.

Στην όγδοη παράγραφο του άρθρου, θα διαβάσετε ότι το Κατάρ ανέλαβε να οργανώσει τους αντάρτες σε στρατό στην μετά Καντάφι εποχή. Στην συνέχεια θα διαβάσετε πολλά ακόμη που έκανε το Κατάρ για τους αντάρτες, και στην προτελευταία παράγραφο θα διαβάσετε ότι οι αντάρτες νοιώθουν βαθιά ευγνωμοσύνη για το Κατάρ, και συχνά ανεμίζουν τη σημαία τους, και έδωσαν το όνομα “Κατάρ” σε μία κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο παρακάτω link της Αυγής, με τίτλο “Η Λιβύη και τα περί ηθικής διλλήματα”,


θα διαβάσετε επί λέξη στo μέσο της προτελευταίας παραγράφου:

“Στον βαθμό που η επέμβαση των δυτικών (στη Λιβύη) υπέρ των εξεγερμένων δεν παίρνει τη μορφή μιας ανοιχτής στρατιωτικής κατοχής όπως στο Ιράκ και παραμένει σε ένα επίπεδο αποδυνάμωσης του δικτάτορα, είναι ντε φάκτο μια ανθρωπιστική πράξη.”

Παραδόξως δεν πιάνω πουθενά τον ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνεί στη ρητορική του για τα εξωτερικά θέματα με το Κατάρ. Καλά θα κάνει να αρχίσει να προσποιείται ότι έχει μικροδιαφορές. Για ξεκάρφωμα. Και βάζω και το παρακάτω link, που δείχνει τα τσούρμα των ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που χρησιμοποίησαν τα Ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια,


και κανένας αριστερός δεν διαμαρτυρήθηκε. Γιατί ο Καντάφι είναι λέει δικτάτορας. Όταν έφτιαχνε τον Αντρέα ο Καντάφι, οι αριστεροί μας έλεγαν ότι η Λιβύη είναι πρότυπο σοσιαλιστικής χώρας.



No comments:

Post a Comment